Mesoestetic - hemijski pilinzi i microneedling

Mesoestetic je španska farmaceustska kuća koja je od 1984. godine do danas, postavila standarde u medicinsko-estetskom sektoru.
U sklopu Elegance Beauty Academy možete dobiti napredna znanja i na taj način nadograditi svoje već postojeće znanje kozmetičara, te na taj način unsprediti svoje poslovanje.

Preduslov za upis je da ste kozmetičar, medicinski radnik ili da se bavite već poslom kozmetičara.

Zahvaljujući stalnim naporima koje ulaže u istraživanje, razvoj i inovacije, kao i strogim sigurnosnim protokolima koje koristi, Mesoestetic-ov tim, sastavljen od profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom, podigao je nivo kvaliteta Mesoestetic proizvoda na najviši na svetu.
Efikasnost Mesoestetic proizvoda u praktičnim tretmanima dokazani su brojnim stručnim (naučnim i kliničkim) studijama.

Klinička slika melasme, hiperpigmentacija, akni se lakoćom poboljšava s Dermamelanom, Cosmelanom odnosno Acnelanom. Mesoestetic hemijski pilinzi su ponosni nosioci „THE BEST PEEL OF THE YEAR” nagrade i to dve godine za redom.
Mesoesteticovi tretmani za profesionalnu upotrebu uključuju gotove tretmane, hemijske pilinge i Microneedling.

U Gotove tretmane spadaju:

Acnelan, Cosmelan, Dermamelan i Global Eyecon.

Hemijski pilinzi

Hemijski piling je dermo-kozmetička procedura koja uz pomoć određenih hemijskih supstanci, najčešće kiselina ubrzava regeneraciju i eksfolijaciju kože. Piling procedurom se uklanja povrsinski sloj kože, delujući na razlicitim dubinama koznog tkiva. U zavisnosti od toga koliko duboko piling prodire razlikuju se POVRŠINSKI, SREDNJE DUBOKI i DUBOKI hemijski pilinzi.

Ciljevi hemijskog pilinga:

Pročišćavanje i povećanje absorpcije kiseonika, zatvaranje pora i poboljsanje teksture, ublazavanje bora, ujednacavanje tona koze , obnavljanje prirodnog sjaja, ispravljanje nedostata na kozi, izbeljivanje i ublazavanje pigmentnih fleka, smanjivanje vidljivisti akni, smanjivanje vidljivosti oziljaka.
Hemijski piling se, u zavisnosti od tipa kože, indikacije i odabrane vrste pilinga, najčešće sprovodi u nekoliko tretmana u razmaku od 10 do 14 dana.
Konacan rezultat vidljiv je nekoliko nedelja nakon poslednjeg sprovedenog pilinga, dok je stalni napredak primetan iz dana u dan. Efekat pilinga je dugotrajan jer podstiče obnovu kolagena i elastina u koži.

Tretman se ne preporucuje:

  • ako ste trudni ili dojite,
  • ako bolujete od imunoloških bolesti
  • ako ste pre manje od 6 meseci bili podvrgnuti hirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom na regiji na kojoj će piling biti sproveden,
  • ako imate virusnu infekciju na regiji koja se tretira
  • u slučaju da uzimate izotretinoin (Roaccutane).

Microneedling

Vrlo jednostavna, sigurna, efikasna i minimalno invazivna terapijska tehnika.
Prvobitno je uvedena za podmladjivanje koze, medjutim sada se koristi za veoma širok spektar indikacija, uključujići ožiljke od akni, akne, oziljci od opekotina, indukcija kolagena, pigmetacije, bore, prosirene pore, strije, rozaceu, alopeciju.
Microneedling je pogodan za sve tipove koze, i kožu sklonu fibrotskim reakcijam. To je unapredjeni oblik mezoterapije, imamo veci broj uboda (mikro trauma) koji osigurava veću mehanicku stimulaciju i bolje prodiranje aktivnih supstanci.
Microneedling se izvodi bežičnim uredjajem koji se zove M. Pen, razvijen u Španiji sa ciljem efikasnog, sigurnog i nežnog tretmana sa kontrolisanim ubodima mikroiglicama dubine (0,25-2,5 mm).
Mezoterapijski kokteli koje koristimo u tretmanu su C. Prof kokteli i X. Prof monokomponente, nalaze se u sterilnim ampulama za transdermalno nanosenje i lecenje kozmetickih problema lica i tela.