Hemijski pilinzi i microneedling

ADVANCE - Hemijski pilinzi i microneedling prijava za online edukaciju


Hemijski pilinzi

Hemijski piling je dermo-kozmetička procedura koja uz pomoć određenih hemijskih supstanci, najčešće kiselina ubrzava regeneraciju i eksfolijaciju kože. Piling procedurom se uklanja povrsinski sloj kože, delujući na razlicitim dubinama koznog tkiva. U zavisnosti od toga koliko duboko piling prodire razlikuju se POVRŠINSKI, SREDNJE DUBOKI i DUBOKI hemijski pilinzi.

Ciljevi hemijskog pilinga:

Pročišćavanje i povećanje absorpcije kiseonika, zatvaranje pora i poboljsanje teksture, ublazavanje bora, ujednacavanje tona koze , obnavljanje prirodnog sjaja, ispravljanje nedostata na kozi, izbeljivanje i ublazavanje pigmentnih fleka, smanjivanje vidljivisti akni, smanjivanje vidljivosti oziljaka.
Hemijski piling se, u zavisnosti od tipa kože, indikacije i odabrane vrste pilinga, najčešće sprovodi u nekoliko tretmana u razmaku od 10 do 14 dana.
Konacan rezultat vidljiv je nekoliko nedelja nakon poslednjeg sprovedenog pilinga, dok je stalni napredak primetan iz dana u dan. Efekat pilinga je dugotrajan jer podstiče obnovu kolagena i elastina u koži.

Tretman se ne preporucuje:

  • ako ste trudni ili dojite,
  • ako bolujete od imunoloških bolesti
  • ako ste pre manje od 6 meseci bili podvrgnuti hirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom na regiji na kojoj će piling biti sproveden,
  • ako imate virusnu infekciju na regiji koja se tretira
  • u slučaju da uzimate izotretinoin (Roaccutane).

Microneedling

Vrlo jednostavna, sigurna, efikasna i minimalno invazivna terapijska tehnika.
Prvobitno je uvedena za podmladjivanje koze, medjutim sada se koristi za veoma širok spektar indikacija, uključujići ožiljke od akni, akne, oziljci od opekotina, indukcija kolagena, pigmetacije, bore, prosirene pore, strije, rozaceu, alopeciju.
Microneedling je pogodan za sve tipove koze, i kožu sklonu fibrotskim reakcijam. To je unapredjeni oblik mezoterapije, imamo veci broj uboda (mikro trauma) koji osigurava veću mehanicku stimulaciju i bolje prodiranje aktivnih supstanci.
Microneedling se izvodi bežičnim uredjajem koji se zove M. Pen, razvijen u Španiji sa ciljem efikasnog, sigurnog i nežnog tretmana sa kontrolisanim ubodima mikroiglicama dubine (0,25-2,5 mm).
Mezoterapijski kokteli koje koristimo u tretmanu su C. Prof kokteli i X. Prof monokomponente, nalaze se u sterilnim ampulama za transdermalno nanosenje i lecenje kozmetickih problema lica i tela.